Per la propagació de la covid-19 molts espais culturals s’han vist obligats a tancar les portes fins a nou avís. Però mentre dura el confinament alguns posen a disposició dels usuaris continguts en línia accessibles des de casa. És el cas de molts centres dedicats a la música clàssica i l’òpera que, durant la quarantena, compartiran gravacions de concerts i representacions mitjançant el web o les xarxes socials.

Gran Teatre del Liceu: habilita un ampli contingut audiovisual amb alguns dels èxits de les darreres temporades sota el lema #ElLiceuaCasa. S’hi podran veure títols com Aida, Madama Butterfly, La traviata, La bohème o Macbeth. Habilitarà també al seu canal de Youtube tres dels espectacles més reeixits d’El Petit Liceu: La petita flauta màgica, La ventafocs i Pere i el Llop.

Liceu Barcelona

L’Auditori: ha creat una llista de Spotify anomenada #Coronalist amb tota la música que havia d’haver sonat en directe a L’Auditori. També han compartit Pica-so, un concert familiar per entretenir la canalla a casa que descobreix els paisatges sonors que van acompanyar la vida de Picasso.

Palau de la Música: ha anunciat a través de xarxes socials que compartirà concerts, conferències, entrevistes i reportatges a través del seu web. Palau Digital torna a posar a disposició del públic a partir de divendres la marató de les nou Simfonies de Beethoven, dirigides per Gustavo Dudamel, amb l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar, i properament també la Segona Simfonia de Mahler, amb el mateix Gustavo Dudamel, la Filharmònica de Munic, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

Palau de la Música

Ignasi Cambra: El pianista oferirà cada dia a les 20.30 hores un petit concert en directe des del seu Instagram Live. El podeu seguir a @ignasi.cambra

Filharmònica de Berlín: ofereix accés gratuït fins al 31 de març al seu arxiu de concerts Digital Concert Hall, només cal registrar-se i introduir el codi BERLINPHIL.

Metropolitan Opera de Nova York: oferirà mitjançant el seu web la retransmissió d’algunes òperes en HD. Les Nightly Met Opera Streams començaran a les 19.30 h en horari novaiorquès (0.30 hora catalana) i romandran disponibles a la seva pàgina principal durant 20 hores.

Metropolitan Opera

Òpera Estatal de Viena: emetrà diàriament enregistraments d’actuacions d’òpera i ballet a través de la seva plataforma en “streaming” a tot el món i de forma gratuïta.

Òpera Estatal de Viena

Orquestra de Filadèlfia: el director musical Yannick Nézet-Séguin ha dirigit l’Orquestra de Filadèlfia interpretant les simfonies 5 i 6 de Beethoven en un concert sense públic que ara està disponible a YouTube.

Orquestra de Filadèlfia