Avui tenim a l’abast des del sofà de casa visitar pràcticament qualsevol racó del món i els museus no són una excepció. Podem gaudir de l’art sense aglomeracions amb els museus virtuals, veure sols peces com La Gioconda, al Museu Louvre de París, la col·lecció de Dones artistes del MNAC o una visita per la Sagrada Família. De fet, ara mateix, aquesta és l’única manera perquè els grans museus estan tancats al públic per culpa del coronavirus, la quarantena i el confinament. Així doncs, us deixem una guia perquè feu una visita per les seves col·leccions i recursos digitals.

Museu Marítim

A través del seu web, el Museu Marítim ofereix dos enllaços on podeu trobar diverses maneres de conèixer des de casa les seves col·leccions i curiositats. D’una banda, una visita virtual al museu i de l’altra la possibilitat de veure les més de 400.000 obres que tenen. També podeu consultar vídeos sobre l’exposició ‘Vaixells de joguina’ a través del seu canal de Youtube. I encara una altra cosa: jocs! a través del web www.museumquizacasa.org, el Museu Marítim, conjuntament amb diversos museus de Catalunya, us proposa participar d’un concurs online de preguntes i respostes sobre temàtiques molt diverses i en equips en dos formats: adults i familiar.

Museu Marítim

Arxiu Fotogràfic de Barcelona

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona ens ofereix una petita visita virtual per les seves instal·lacions des del laboratori fotogràfic fins als dipòsits on es guarda la col·lecció. I també la darrera exposició sobre ‘Gràfica anarquista. Fotografia i revolución social, 1936-1939’. També us recomanem el reportatge que va fer l’Esther Castarnado de l’Àrtic.

Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Museu d’Història de Catalunya

El Museu d’Història de Catalunya ens ofereix exposicions en línia de diferents temes històrics des de l’Edat Mitjana fins al món contemporani, per exemple, podem fer un recorregut interactiu per la seva exposició permanent i descobrir les principals èpoques i personatges que han conformat la història de Catalunya. A més, a les xarxes socials difonen les darreres col·leccions que han entrat al museu i la història d’alguna de les seves peces més representatives.

Museu d’Història de Catalunya

Museu del Disseny

El Museu del Disseny proposa un recorregut virtual per les seves exposicions permanents a través de la tecnologia de Google Street. I també l’exposició virtual ‘El cos vestit’ amb més de 100 objectes, documents, gigafotos i exposicions en línia. Podeu descobrir el vestit de cort francès (1760), la famosa creació de Marià Fortuny i Henriette Nigrin, Delphos, o el vestit Cua de paó de Balenciaga de 1958.

Museu del Disseny

Fundació Antoni Tàpies

Nubart i la Fundació Antoni Tàpies us ofereixen el contingut de l’audioguia de les exposicions Antoni Tàpies. Teatre, Antoni Tàpies. Certeses sentides i Antoni Tàpies. L’àcid és el meu ganivet. Des de casa, podeu fer un recorregut per algunes de les obres que hi ha exposades actualment al museu a través d’imatges i de pistes d’àudio. La fundació també ens proposa consultar les fitxes ‘Sobre Tàpies‘ per als més petits. I també gaudir dels més de 150 vídeos al canal de Youtube de la Fundació Antoni Tàpies amb entrevistes a experts, conferències de comissaris i personalitats convidades, performances i recorreguts visuals de les exposicions.

Fundació Antoni Tàpies

Born CCM

El Born CCM recupera els podcasts de les conferències del cicle Fake Fictions(s) i també reportatges de les exposicions passades i actuals com ‘Perich 1941-1995. Humor amb ulls de gat’. A més, a través del hashtag #Perichacasa es difonen continguts de l’exposició mentre duri el tancament.

Born CCM

Museu Frederic Marès

Vols saber com arriba una escultura al Museu Frederic Marès des del seu lloc de procedència original? Aquest és un dels recursos en línia que ofereix el museu. També podem fer un tour virtual pel Museu, de la part d’Escultura i Gabinet de col·leccionista, a més de visitar les seves col·leccions en línia.

Museu Frederic Marès

Carta Arqueologica de Barcelona

On estan els poblats arquelogics de l ciutat de Barcelona?

L’objectiu de la carta arqueològica de Barcelona és generar un conjunt d’informació, unificada, on quedi recollida tota la documentació del patrimoni arqueològic de la nostra ciutat, per tal d’elaborar un document essencialment orientat vers l’anàlisi, diagnòstic i avaluació dels dipòsits estratigràfics del subsòl, i del patrimoni construït, en estreta relació amb la gestió urbanística de l’Ajuntament. S’ha creat un projecte global de documentació i recerca on s’engloba la diagnosi amb la investigació.

Carta Arqueologica de Barcelona

Història de Barcelona

El servei d’arqueologia de Barcelona ens apropa la història de la ciutat amb Bàrcino en 3D i passejar per la Barcelona romana. I des del Museu d’Història de Barcelona també ens ofereixen el museu en digital amb un recorregut per la història de la ciutat a partir de la seva cartografia, veure les col·leccions en línia o un tour virtual per ‘Hagadàs Barcelona’, una exposició sobre els llibres que contenen el ritual del sopar de la Pasqua jueva.

Història de Barcelona