Per la propagació de la covid-19 molts espais culturals s’han vist obligats a tancar les portes fins a nou avís. Però mentre dura el confinament alguns posen a disposició dels usuaris continguts en línia accessibles des de casa. És el cas de molts centres dedicats a la música clàssica i l’òpera que, durant la quarantena, compartiran gravacions de concerts i representacions mitjançant el web o les xarxes socials.

Gran Teatre del Liceu

Davant el confinament recomanat per les autoritats sanitàries i amb la intenció de continuar acostant l’òpera, la música i la cultura a tots els ciutadans, el Gran Teatre del Liceu habilita un ampli contingut audiovisual amb alguns dels èxits de le últimes temporades sota el lema #ElLiceuEnCasa.

Gràcies a la col·laboració del Gran Teatre del Liceu amb el Teatre Real, les òperes Norma i Rigoletto estaran disponibles de manera gratuïta a través de la plataforma digital gestionada pel Teatre Real, My Opera Player, registrant-se en l’enllaç My Opera Player amb el codi: OperaEnCasa.

També gràcies a la col·laboració del Liceu amb el canal cultural europeu ARTE, podem gaudir de manera gratuïta en el seu web de la impactant producció ‘High Tech’ de Turandot de Puccini que va obrir la present temporada 2019/20.

A més el Liceu i TV3 permeten l’accés lliure a través de TV3 a la carta a la primera òpera de Benet Casablancas, amb text de Rafael Argullol, L’enigma de Di Lea, que es va estrenar mundialment al febrer de l’any passat en el Gran Teatre del Liceu.

El Gran Teatre del Liceu habilitarà també en el seu canal de Youtube alguns dels espectacles més reeixits del Petit Liceu: La petita flauta màgica, La Ventafocs, El jove barber de Sevilla , Pere i el Llop i Somiant el carnestoltes dels animals.

Durant els pròxims dies, a través de les xarxes i la web del Liceu s’anirà informant de la disponibilitat d’altres títols en la plataforma My Opera Player.

#ELLICEUENCASA

L’Auditori

Per tal que la música i la cultura arribin al major nombre de persones possible i amb la finalitat de fer un confinament més agradable, L’Auditori ha creat un espai al seu web que posa a l’abast de tothom i de forma gratuïta continguts audiovisuals representatius de tota l’activitat de la casa.

‘L’Auditori a casa teva’ presenta una selecció de concerts íntegres que s’anirà ampliant durant els propers dies i que ens permetran reviure moments espectaculars, com el concert de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a la Sagrada Família, que va servir de presentació de Kazushi Ono com a titular de la formació, el Concert a la platja o la interpretació de la Simfonia ‘Primavera’ de Robert Schumann. A aquests concerts s’hi sumaran fragments memorables de grans obres del repertori simfònic tocats per l’OBC i que es van enregistrar dins del programa Ets música de Televisió de Catalunya.

De l’altra gran formació que tenim a L’Auditori, la Banda Municipal, pròximament recuperarem el darrer Concert de Nadal, que es va celebrar el mes de desembre passat a la Sala 1 Pau Casals.

Aquests dies són difícils per a tothom, però especialment per als més petits. Per això ‘L’Auditori a casa teva’ permetrà que tota la família gaudeixi d’alguns dels espectacles familiars del Servei educatiu de L’Auditori. Es podran veure algunes de les propostes consolidades de la nostra programació, com Pica-So i Sonets de joguina, i també el darrer espectacle familiar de L’Auditori, Out of the [Cage], estrenat dies abans de l’inici del confinament.

Els amants del jazz també tindran el seu espai en aquesta plataforma amb Consagració (Rite), la relectura en clau moderna de La consagració de la primavera d’Stravinski, un encàrrec que L’Auditori va fer a la Néstor Giménez Orchestra. En l’apartat de la música de nova creació es podrà connectar amb la iniciativa IN·SIDE, on diversos músics vinculats a les Sampler Sèries de L’Auditori s’han unit per oferir concerts des de casa, com Pablo Carrascosa, compositor convidat de la present temporada, o Luis Codera, compositor convidat de la temporada 2016-17.

Les propostes audiovisuals de ‘L’Auditori a casa teva’ se sumen a altres iniciatives que L’Auditori està realitzant per tal que ningú es quedi sense música i cultura durant els dies de quarantena, com la Coronalist de L’Auditori, amb totes les músiques que haurien d’haver sonat a L’Auditori i no sentirem degut a les cancel·lacions de concerts, o el vídeo per a rentar-se les mans a ritme de la Cinquena de Beethoven.

L’AUDITORI A CASA TEVA

Palau de la Música

El Palau de la Música ha anunciat a través de xarxes socials que compartirà concerts, conferències, entrevistes i reportatges a través del seu web.

Palau Digital és l’extensió virtual de l’oferta del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català. Un espai amb enregistraments, conferències, masterclasses, trobades amb artistes i continguts de divulgació musical i del nostre patrimoni.

Palau Digital torna a posar a disposició del públic a partir de divendres la marató de les nou Simfonies de Beethoven, dirigides per Gustavo Dudamel, amb l’Orquestra Simfònica Simón Bolívar, i properament també la Segona Simfonia de Mahler, amb el mateix Gustavo Dudamel, la Filharmònica de Munic, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

PALAU DIGITAL

Ignasi Cambra

El pianista oferirà cada dia a les 20.30 hores un petit concert en directe des del seu Instagram Live. El podeu seguir a @ignasi.cambra.

Filharmònica de Berlín

La Filharmònica de Berlín ofereix accés gratuït fins al 30 d’abril al seu arxiu de concerts Digital Concert Hall, només cal registrar-se i introduir el codi: BERLINPHIL.

Metropolitan Opera de Nova York

El Metropolitan Opera de Nova York oferirà mitjançant el seu web la retransmissió d’algunes òperes en HD. Les Nightly Met Opera Streams començaran a les 19.30h en horari novaiorquès (0.30 hora catalana) i romandran disponibles a la seva pàgina principal durant 20 hores.

The Metropolitan Opera

Òpera Estatal de Viena

L’Òpera de Viena emetrà diàriament enregistraments d’actuacions d’òpera i ballet a través de la seva plataforma en “streaming” a tot el món i de forma gratuïta.

Wiener Staatsoper