El confinament no és excusa per no celebrar la diada de Sant Jordi com toca, regalant roses, llibres, dracs i tot el que puguem fer a casa amb les nostres mans.

El Sant Jordi 2020 serà confinat. L’estat d’alarma i el confinament encara estaran actius el 23 d’abril. La crisi sanitària del coronavirus ha fet ajornar la celebració de la diada de Sant Jordi, un dels esdeveniments culturals més esperats de l’any a Catalunya. Ara el Gremi de Llibreters i el sector de la flor han acordat celebrar-lo el 23 de juliol, i estan negociant amb les administracions la manera de fer-ho. Sigui com sigui, el proper dijous no podrem sortir a fer la tradicional passejada per les paradetes, ni a comprar llibres i roses. Però això no ha d’impedir que fem aquests regals de Sant Jordi als nostres éssers estimats. Per això us proposem un recull de manualitats per Sant Jordi, algunes idees de regals fets a mà: roses de cartolina, punts de llibre…

Aquí van algunes idees de regals DIY (“do it yourself”), és a dir, fes-t’ho tu mateix. Algunes són ben senzilles, i d’altres més elaborades. Si, per exemple, ens falta algun material o no som tan manetes, no passa res! L’important és agafar-les d’inspiració i fer-ho a la nostra manera. La imaginació al poder! I recordeu que moltes llibreries animen a comprar llibres a través d’internet o les xarxes socials, que es podran anar a recollir o que enviaran un cop acabi el confinament i algunes floristeries enviaran les flors a domicili.

COM FER UNA ROSA DE SANT JORDI?

Roses de paper

No hi ha excusa. Si ets de les persones que sempre regala roses per Sant Jordi, aquest any no ha de ser diferent. Fer una rosa de paper és de les manualitats més fàcils del món. Podeu fer servir qualsevol tipus de fulls que tingueu per casa i ja veureu que els resultats són sorprenents!

Rosa senzilla

Rosa amb tira de paper

Si sou més atrevits, aquesta proposta és una mica més complicada, però res que la paciència i les ganes no puguin aconseguir → Flor de origami

Roses de paper de diari o revistes

És molt possible que no tingueu papers de colors, així que en aquest enllaç proposen fer-ho amb pàgines de llibres vells, o amb fulls de diaris o revistes.

Rosa de Sant Jordi 1 
Rosa de Sant Jordi 2

Roses de tela

També podeu fer roses de tela. Si no teniu teles vermelles, no importa! Qualsevol teixit us quedarà bé!

Rosa de tela 1
Rosa de tela 2

Roses amb oueres i rosa cub

Si no teniu paper ni tela però teniu oueres, també podeu fer roses!

Rosa amb ouera

Aquesta manualitat serveix de regal sorpresa i de rosa a la vegada, ja que és un cub que, en obrir-se, es transforma en flor. Molt original:

Rosa cúbica

Desitja feliç Sant Jordi amb una targeta

Una altra idea de regal de Sant Jordi són les targetes. Aquí teniu un parell d’idees.

Targeta de Sant Jordi 1
Targeta de Sant Jordi 2 

Punts de llibre per Sant Jordi

Potser no podem regalar un llibre però podem regalar un punt de llibre per a tota la vida!

Punt de llibre 1
Punt de llibre 2

Atenció, per fer aquest original punt de llibre es fa servir un tros d’enciam!

Punt de llibre amb enciam


Punts de llibre amb forma de drac:

Aquests punts de llibre són ideals per als nens i nenes perquè tenen forma de drac!

Punt de llibre drac 1
Punt de llibre drac 2
Punt de llibre drac 3

Cors fets a mà

Alguns consideren la diada de Sant Jordi el dia dels enamorats català. Doncs bé, si sou uns romàntics, també podeu regalar un cor fet amb les vostres mans.

Punt de llibre en forma de cor
Cor de paper

Dracs

El drac és un altre dels protagonistes de la jornada, i els petits de la casa segur que estaran d’allò més contents de poder fabricar la seva pròpia bestiola. Aquí van algunes idees!

Drac 1
Drac 2
Drac 3

Papiroflèxia

Aquests últims enllaços que proposem ja són per nota, per si algun crac de la papiroflèxia s’anima. Si més no, és un plaer veure com es fa un drac amb origami (papiroflèxia) o una rosa amb la tècnica de kusudama (una altra manera de fer origami amb diversos fulls de paper).

Drac origami
Rosa kusudama