FAQ’s

Què és un espai de gent gran?

Els Espais de Gent Gran són serveis públics municipals adreçats a les persones grans de la ciutat, que tenen per objecte afavorir la promoció de la participació activa en la vida de la comunitat. La finalitat és la d’oferir un espai, com a punt de partida, per generar xarxes de relació i d’intercanvi. Són, també, llocs on formar-se, un punt de trobada on poder tenir i mantenir bones relacions i compartir interessos diversos. Un espai obert i solidari amb les altres persones i amb l’entorn, que ha de ser coneixedor i part activa del que passa dins i fora de la vida del propi equipament i amb capacitat d’adaptació a les noves realitats.

Què hi podem trobar?

 • PUNT D’INFORMACIÓ - Professionals que orienten i informen d’activitats i serveis per a les persones grans així com de temes d’interès general que tenen lloc a l’Espai de gent gran, al districte i/o a la ciutat.
 • ESPAI INTERACTIU - Zones d’acollida que faciliten les relacions socials i la tertúlia amb altres persones, a més de l’accés a internet, premsa diària i lectura, màquina de cafè...
 • ESPAIS DE PARTICIPACIÓ - En els quals es fomenta el Voluntariat, el treball en equip i el treball en xarxa.
 • PROGRAMA D’ACTIVITATS - Formatives, lúdiques, culturals, solidàries, intergeneracionals...

Qui hi pot accedir?

 • Persones de 60 anys o més empadronades a la ciutat de Barcelona. També poden accedir les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat.
 • Persones de 55 anys o més, prejubilades o en procés de prejubilació, empadronades a la ciutat de Barcelona. També poden accedir les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat.

El model de funcionament i els valors que els defineixen

Els Espais de gent gran es basen en el model recollit al Pla de Millora de Casals i Espais de la ciutat de Barcelona.

En el Districte de l’Eixample, aquest model de funcionament se sustenta també en uns valors que contribueixen a enfortir la vida de l’Espai, posant en primer pla la tasca de les persones voluntàries, la participació, el treball en equip i el treball en xarxa i de cooperació.

Cada Espai de Gent Gran és un projecte comú que es construeix entre totes les persones voluntàries, a partir dels valors esmentats, per tal de transformar-lo en l’Espai que volem.

En el Districte de l’Eixample tots els Espais treballen en xarxa, compartint recursos, iniciatives i experiències. Treballar cooperativament és també un valor afegit.

Fins quan romandran tancats els Espais de Gent Gran?

Seguint les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat els Espais de Gent Gran romandran tancats fins a nou avís.

Podem contactar amb els Espais?

, podeu rebre atenció telefònica directa amb informació de tots els Espais, de dilluns a divendres, de 9.15 a 13.15 h i de 16.30 a 19.30 h, en els següents números:
 • 93 706 12 34 (Espai Montserrat Olivella)
 • 93 232 49 67 (Casal Carlit)
 • 93 451 67 36 (Espai Sant Antoni)
 • 93 706 58 86 (Espai Transformadors)
 • 93 410 82 65 (Espai Esquerra)
 • 93 706 43 01 (Espai Fort Pienc)
 • 93 453 60 75 / 667 421 304 (Espai M. Aurèlia Capmany)
 • 93 256 28 31 / 667 421 413 (Espai Sagrada Família)
i/o enviant un correu electrònic a:
 • espaimontserratolivella@gentgraneixample.cat
 • transformadors@gentgraneixample.cat
 • carlit@gentgraneixample.cat
 • esquerra@gentgraneixample.cat
 • safa@gentgraneixample.cat
 • fortpienc@gentgraneixample.cat
 • mac@gentgraneixample.cat
 • espaisantantoni@gentgraneixample.cat
Els Espais també es mantenen en contínua comunicació amb les persones usuàries en el web: Espais de Gent Gran del Districte de l´Eixample, en el que trobareu diferents apartats amb recursos, informació i continguts d´interès.

Com podem saber quan obriran els Espais?

Es comunicarà pel web i per correu electrònic. Podeu contactar amb els Espais mitjançant els canals de comunicació esmentats anteriorment.

Un cop oberts els Espais es podrà mantenir l’activitat com fins ara?

No, en un futur immediat s’haurà de reorganitzar el funcionament dels Espais en funció de les directrius establertes des de el departament de Salut. S’haurà de limitar l’aforament, mantenir la distància de seguretat i complir les mesures d’higiene.

Hi haurà restriccions quan s’obri?

, hi haurà restriccions. S’adaptarà l’activitat i el funcionament de l’Espai en la mesura de les recomanacions establertes.

Com es gestionaran les inscripcions a cursos i activitats?

Es prioritzaran les inscripcions de manera no presencial. Us arribarà un comunicat explicant-vos com funcionaran les inscripcions en cada Espai i els dies que haureu d’inscriure’s.

Quines mesures de seguretat higiènica seran obligatòries?

Les establertes per les autoritats sanitàries. S’haurà d’utilitzar mascaretes en tot l’Espai, mantenir les distàncies de seguretat i no “estacionar-se” en zones de pas ni accessos. S’haurà de fer ús de guants en els cursos que s’utilitzin ordinadors i cada persona usuària haurà de dur la resta de material des de casa.

Podem seguir amb les activitats en línia?

Sí, trobareu la proposta d’activitats en línia en la pàgina web de l’Espai i cal inscripció prèvia. Podeu seguir consultant les formacions del professorat voluntari que es van penjar durant els mesos de març a juny. --> Formació

 

Descarregar document

planol planol planol planol planol planol planol planol planol
planol planol planol planol planol planol planol planol planol
planol planol planol planol planol planol planol planol planol
planol planol planol planol planol planol planol planol planol
planol planol planol planol planol planol planol planol planol

Segueix-nos a:

 Segueix-nos a Instagram

Theme by Anders Norén

X