FAQ’s

Què és un espai de gent gran?

Els Espais de Gent Gran són serveis públics municipals adreçats a les persones grans de la ciutat, que tenen per objecte afavorir la promoció de la participació activa en la vida de la comunitat. La finalitat és la d’oferir un espai, com a punt de partida, per generar xarxes de relació i d’intercanvi. Són, també, llocs on formar-se, un punt de trobada on poder tenir i mantenir bones relacions i compartir interessos diversos. Un espai obert i solidari amb les altres persones i amb l’entorn, que ha de ser coneixedor i part activa del que passa dins i fora de la vida del propi equipament i amb capacitat d’adaptació a les noves realitats.

Què hi podem trobar?

  • PUNT D’INFORMACIÓ - Professionals que orienten i informen d’activitats i serveis per a les persones grans així com de temes d’interès general que tenen lloc a l’Espai de gent gran, al districte i/o a la ciutat.
  • ESPAI INTERACTIU - Zones d’acollida que faciliten les relacions socials i la tertúlia amb altres persones, a més de l’accés a internet, premsa diària i lectura, màquina de cafè...
  • ESPAIS DE PARTICIPACIÓ - En els quals es fomenta el Voluntariat, el treball en equip i el treball en xarxa.
  • PROGRAMA D’ACTIVITATS - Formatives, lúdiques, culturals, solidàries, de salut, eines digitals, intergeneracionals, suport emocional...

Qui hi pot accedir?

  • Persones de 60 anys o més empadronades a la ciutat de Barcelona. També poden accedir les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat.
  • Persones de 55 anys o més, prejubilades o en procés de prejubilació, empadronades a la ciutat de Barcelona. També poden accedir les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat.

Com es pot accedir?

Fent-se persona usuària de qualsevol dels Espais de Gent Gran del Districte de l’Eixample. La quota de persona usuària és de 9 €/any.

Com es pot participar?

Com a persona usuària es pot participar a les activitats dels Espais de Gent Gran.

El model de funcionament i els valors que els defineixen

Els Espais de gent gran es basen en el model recollit al Pla de Millora de Casals i Espais de la ciutat de Barcelona. En el Districte de l’Eixample, aquest model de funcionament se sustenta també en uns valors que contribueixen a enfortir la vida de l’Espai, posant en primer pla la tasca de les persones voluntàries, la participació, el treball en equip i el treball en xarxa i de cooperació. Cada Espai de Gent Gran és un projecte comú que es construeix entre totes les persones voluntàries, a partir dels valors esmentats, per tal de transformar-lo en l’Espai que volem. En el Districte de l’Eixample tots els Espais treballen en xarxa, compartint recursos, iniciatives i experiències. Treballar cooperativament és també un valor afegit.
  Descarregar document
planol planol planol planol planol planol planol planol planol
planol planol planol planol planol planol planol planol planol
planol planol planol planol planol planol planol planol planol
planol planol planol planol planol planol planol planol planol
planol planol planol planol planol planol planol planol planol

Segueix-nos a:

 Segueix-nos a Instagram

Theme by Anders Norén

X