Els principals operadors ferroviaris augmentaran l’oferta fins al 80 %, mentre que els serveis de bus oscil·laran entre el 55 i el 72 %, segons els operadors, dies i franges horàries. Els busos nocturns continuaran funcionant al 50 % i els operadors ferroviaris seguiran acabant el servei a mitjanit.

El transport públic de l’àrea de Barcelona recupera aquest cap de setmana bona part de la seva oferta global, després de dos mesos en què l’oferta s’ha adequat a la demanda i a les restriccions de mobilitat per la crisi sanitària i les instruccions de les administracions i les autoritats sanitàries.

Tanmateix, en aquests moments, l’evolució del procés de desconfinament progressiu està provocant un augment de la demanda global de mobilitat en transport públic i els operadors, en coordinació amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), incrementen l’oferta d’aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, fins al 80 % en la majoria dels casos.

Des de l’inici de l’estat d’alarma, l’oferta diürna de transport públic de cap de setmana ha oscil·lat entre el 33 i el 60 %, una xifra que a partir d’aquest dissabte augmentarà fins al 80 % en els principals operadors:

El metro de Barcelona oferirà un 80 % de la seva oferta, mentre que la dels busos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) oscil·larà entre un 62 i un 68 %. El servei de metro acabarà a mitjanit, com fins ara.

El servei de tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) augmentarà l’oferta també fins al 80 % i el servei finalitzarà també a mitjanit, com fins ara.

El TRAM posarà a disposició de les persones usuàries un 50 % de l’oferta i un 78 % el dilluns, en el cas del Trambaix.

D’altra banda, Rodalies de Catalunya augmentarà l’oferta fins al 88 % del servei.

El servei de Bus Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) oferirà un 72 % de la seva oferta el dissabte. Pel que fa al diumenge, l’oferta serà del 60 % i, dilluns, del 70 %.

Les línies de busos de la Direcció General de Transports i Mobilitat seguiran funcionant a un 50 % dissabte i diumenge. Dilluns l’oferta variarà segons les línies, ja que la festivitat de dilluns varia també en funció de cada municipi. Passa el mateix amb les línies urbanes de bus corresponents a l’Associació de municipis per a la mobilitat i el transport urbà (AMTU), que mantindran una oferta variable segons el municipi, entre el 50 i el 100 %.

L’oferta de la setmana vinent serà, en general, similar a la dels darrers dies. Tanmateix, alguns operadors podrien augmentar lleugerament el servei, com ara el Metro de Barcelona, que estarà en disposició d’oferir prop del 100 % del servei que és habitual. Es recomana, però, consultar els canals oficials de cada operador.

Busos nocturns al 50 % i sense servei nocturn al metro, FGC i TRAM.

Les línies dels serveis nocturns, com el NitBus, tant les gestionades per part de l’AMB com per part de la Generalitat, mantindran el servei al 50%.

D’altra banda, com fins ara, els serveis ferroviaris de metro, FGC i TRAM acabaran a mitjanit.