Alguns paradistes temen que el control d’aforament faci que perdin clientela i recorden que abans de la pandèmia ja havien baixat les vendes.

Després de 16 setmanes sense activitat, el Mercat Dominical de Sant Antoni ha tornat a omplir les marquesines de llibres, segells, còmics i tots els productes que venia abans de la pandèmia. Aquest ha estat un dels últims mercats a reobrir i ha tornat a l’activitat amb un protocol sanitari estricte. Ara només hi ha una entrada i una sortida, de manera que els compradors circulen en un únic sentit. A més, han de portar mascareta i s’han de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic quan accedeixen al mercat.

Control d’aforament i cues

La mesura que ha generat més descontentament entre els paradistes és el control d’aforament. Només hi pot haver unes 50 persones en cada una de les marquesines, per tant, l’aforament total és de 238 persones.

Aquesta limitació preocupa als venedors. Josep Maria Mesa, que té una parada de llibres d’art i història, reconeix que “abans de la pandèmia ja havien baixat les vendes“ i espera que d’aquí a uns dies deixin entrar més gent. A més, els clients que no hi poden accedir han de fer cua a ple sol, i alguns paradistes temen que si s’han d’esperar molta estona acabin marxant.

Tot i això, els clients de tota la vida no han fallat. Molts reconeixen que estaven ansiosos perquè reobrís el mercat i han vingut els primers per saludar els paradistes i fullejar les últimes novetats.

L’horari serà tots els diumenges de 8h a 15h.