Després de l’estiu i d’un canvi de rutines per adaptar-nos als dies més calorosos arriba la tardor. Aquest és un bon moment per posar-nos en marxa i re-emprendre les activitats que vam deixar aparcades per la calor o bé per començar-ne de noves.
Des dels Espais us fem una petita proposta, 3 activitats que podreu realitzar per millorar la condició física, afavorir les relacions socials i sobretot passar-s’ho molt bé!

Activitat física

És molt important mantenir un nivell de força i de massa muscular òptim per evitar caigudes que provoquen fractures. La tardor és una bona època per posar-nos objectius que millorin la nostra salut, podem començar per reservar una estona al dia per fer exercici físic. Amb l’activitat física i el treball de força muscular i d’impacte es pot millorar l’osteoporosi (degeneració òssia muscular). Es pot fer exercici físic gaudint activament del lleure realitzant activitats com la petanca, el taitxí, la marxa nòrdica, el ioga o el ball.

Tertúlia

Una altra manera d’activar-nos després de les vacances d’estiu és gaudir i participar d’una tertúlia, ja que permet fomentar l’amistat, estrènyer les relacions socials i també enriquir la cultura dels assistents. Els grups de lectura suposen un aprenentatge cultural en què diverses persones intercanvien impressions, troben sentit als textos que llegeixen i aporten les seves opinions; així doncs, és una bona opció per mantenir activa la ment de les persones grans.

Participar en un voluntariat

Les persones voluntàries aporten experiència, coneixement i son el motor dels Espais de Gent Gran, convertint-se en un recurs social per a la comunitat. D’aquesta manera, les persones grans, mantenen la satisfacció personal derivada del treball i s’enriqueix l’autoestima de les persones que el fan. Una de les inquietuds és la de voler seguir aportant el seu granet de sorra i a través del voluntariat ajudem també la vida de les persones beneficiàries, reforcem al treball en xara de les diferents entitats del barri, derivats de projectes en comú on el voluntariat és fonamental.
Una altre manera de mantenir-se actiu és participar en els Bancs del Temps, espais on pots intercanviar habilitats, coneixements i serveis puntuals, així s’estableix, doncs, una relació en la que tothom hi guanya.