En aquest temps de confinament hem constatat la importància i utilitat de les tecnologies de la informació i la comunicació (conegudes com a TIC: ordinadors, tauletes i mòbils amb connexió a Internet, accés a pàgines web, correu electrònic, WhatsApp, etc.) a l’hora de mantenir el contacte amb les nostres famílies i amistats, de consultar notícies, de rebre informació actualitzada, d’accedir a recursos i propostes lúdiques i culturals, de realitzar tràmits en línia, etc.

És per això que us volem recomanar dos recursos digitals i gratuïts per a aprendre a fer ús de les TIC.

Feu un cop d’ull als cursos! Segur que hi trobareu algun del vostre interès!

Biblioteques de Barcelona

Des de la seva plataforma Aula Digital, Biblioteques de Barcelona ofereix periòdicament nous cursos en línia de curta durada per a descobrir, conèixer i aprendre a utilitzar les eines digitals. N’hi ha de tot tipus (Google Drive, fulls de càlcul, processadors de textos, dispositius mòbils, etc.) i nivells i per inscriure’s és necessari tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona.

Trobareu tota la informació al següent enllaç: Formació bàsica TIC

El Cibernàrium

El Cibernàrium és un servei de formació i divulgació tecnològica vinculat a Barcelona Activa que ofereix, entre d’altres serveis, formació tecnològica gratuïta per a tothom i per a tots els nivells. Hi ha un munt d’activitats per triar (correu electrònic, WhatsApp, GoogleMaps, videotrucades, compres i gestions en línia, etc.).

Les activitats s’imparteixen de manera virtual en streaming (en directe) a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic l’enllaç amb la invitació i les instruccions d’accés abans de l’inici de la sessió.

Per inscriure’s cal omplir el formulari de registre de Barcelona Activa.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç: Necessites millorar els teus coneixements tecnològics per al dia a dia?