La revetlla de Sant Joan, que se celebra el 23 de juny, és una de les festes populars més arrelades als Països Catalans. Foc, música, ball i coca en són els protagonistes. Enguany la revetlla serà molt especial degut a la situació que estem vivint. La festa s’haurà de celebrar tenint en compte les mesures i normatives sanitàries, indicades en aquest enllaç: 

Mesures i normatives sanitàries

Les celebracions de Sant Joan a la ciutat es redueixen a trobades i reunions en petit format. Per evitar el contagi de la covid-19, només es permetran les activitats públiques que garanteixin el compliment de les distàncies de seguretat entre les persones, així que no es permetran les festes ni aglomeracions massives.

Dimarts 23, tots els parcs estaran tancats a partir de les 14 h i les platges, des de les 20 h fins a les 10 h del dia de Sant Joan, per evitar-hi aglomeracions. Les fogueres de la nit de Sant Joan no estan autoritzades, només els foguerons, sempre que estiguin encerclats degudament i ocupin com a màxim un metre quadrat, i amb un aforament reduït i controlat. Al barri de Sant Antoni s’ha autoritzat el fogueró de l’avinguda Mistral (cantonada Entença-Floridablanca), amb més de 50 anys de tradició.

En aquesta edició tan especial de la festa de Sant Joan, Barcelona rebrà un any més la flama del Canigó, però en un acte tancat al qual només podran accedir les colles de foc de la ciutat, amb invitació prèvia. Es podrà seguir en directe des del Facebook de Cultura Popular Barcelona a partir de les 17 h del dia 23.

Pel que fa a les casetes de venda de petards, se’n permet l’obertura sempre que estiguin situades a l’espai públic i compleixin les condicions de seguretat i sanitàries. Al districte s’han instal·lat tres casetes de venda de petards, amb horari de 8 a 22 h:

  • Indústria, 106
  • Pg. Lluís Companys, 23
  • Av. Diagonal, 284

Consells per a una revetlla segura

  • No us heu de guardar cap article pirotècnic a les butxaques.
  • No heu de llançar cap petard contra les persones o els animals.
  • Recordeu que el gel hidroalcohòlic és inflamable.
  • Mai no heu de posar la cara ni cap membre a sobre o davant de cap article pirotècnic encès, ja que pot causar cremades o lesions oculars.
  • Heu de tancar les finestres i els balcons per evitar que us entri qualsevol coet perdut, que podria provocar un incendi a l’habitatge.
  • Heu de treure la roba estesa dels terrats i de les terrasses, i plegar els tendals, per evitar que les guspires d’algun coet provoquin un incendi.
  • No heu de llançar cap petard a l’interior dels habitatges.