El Pla Comunitari de la Sagrada Família ha editat la guia ‘Activitat física per a persones grans i sedentàries. Consells i Recomanacions’, elaborada pels professionals de COS Cooperativa de Salut i amb la col·laboració de la Fundació Claror.

La guia s’ha elaborat en el context de desescalada post-COVID per tal d’oferir informació i eines per realitzar activitat física de forma segura. No obstant això, es pretén que pugui ser una guia útil més enllà d’aquest context i que pugui servir per sensibilitzar sobre la importància de l’activitat física i l’autogestió personal per assolir una vida activa i un envelliment actiu.

La publicació té per objectius millorar l’estat de forma i d’ànim, reduir tensions i rigidesa articular i muscular, augmentar el to vital, estimular el sistema immunològic, potenciar l’autonomia, controlar el pes i pujar l’autoestima.

Els consells es basen en principis de progressivitat i planificació per evitar lesions fins a assolir els 150 minuts d’exercicis setmanals que recomana la OMS, repartits en diferents sessions.

Trobaràs exemples d’entrenaments per fer a casa a la seva web: → Pla Comunitari Sagrada Familia – Recursos